picsart_10-22-02-09-051

Hongaarse Lecsó

picsart_10-22-02-43-171

Koken is niet mijn grote hobby, maar in het weekend als we vrij zijn dan vind ik het wel leuk om in de keuken te staan. Als ik kook dan zet ik meestal een heerlijk muziekje op. Omdat ik musicus ben kies ik ook echt muziek uit wat ik vind passen bij het gerecht die ik ga maken.

Dit recept hebben Andor en ik afgelopen weekend weer eens gemaakt. Ok, eerlijk is eerlijk, ik ben geen grote fan van de Hongaarse keuken. Maar de Hongaarse zigeunergerechten daarin tegen wel.

Soms is het fijn om na het werk een gerecht te maken wat niet al te veel werk en tijd kost. Je hebt wel heel veel trek in iets ontzettend lekkers en bijzonders. Lees dan snel verder hoe je deze overheerlijk Lecsó maakt voor 4 personen.

 

picsart_10-22-02-09-051

 

Benodigdheden:

  • 3 (rode) uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 5 tomaten
  • 8 rode paprika’s
  • 1 hele worst
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel karwei
  • 4 laurierblaadjes
  • zout & peper
  • CD van Sintiromarus

To do’s:

  • Bak de worst eerst
  • Haal vervolgens de worst uit de pan
  • Bak nu in dit vet de uien, knoflook en karwei
  • voeg 2 eetlepels paprikapoeder toe
  • De gesneden paprika’s en tomaten (ongepeld) mogen erbij
  • 4 laurierblaadjes
  • Laat nu alles even lekker sudderen (20 minuten)
  • Nu wat zout & peper
  • Voeg de gebakken worst toe en laat het geheel nog even 10 minuten op het vuur.

Dit gerecht kun je eten met rijst, aardappelen of brood. Wij Sinti en Roma eten alles met brood!

 

picsart_10-22-02-17-241

 

Ingrediënten voor het Oor:

Onze 2de CD Impressions of Gipsy Life past erg goed bij het bereiden van dit gerecht, maar ook bij het tafelen!

Te bestellen via info@sintiromarus.nl voor een persoonlijke noot erbij. Maar ook via bol.com

Logo 2016

 

Wij hopen dat je lekker gaat genieten van dit gerecht met muziek! Gha Latches (eet smakelijk)

 

 

 

 

 

Geef een reactie