FB_IMG_1469439750265

We leefden als zigeuners

Szeged Hongarije. 31 graden in de schaduw, een klein briesje, veel groen om mij heen (en dat midden in de stad) lees ik op zondagochtend de Beau Monde. De rubriek Life Story gaat dit maal over Cher.

Na een aantal alinea’s lees ik “we leefden als zigeuners”. In het artikel werd mij niet geheel duidelijk waarom Cher deze uitspraak maakt en wat ze hiermee bedoeld. Nou moet ik zeggen dat ik wel vaker zoiets lees of hoor ” we leefden als zigeuners of ik voel me net een zigeuner of zoals de zigeuners etc.

De uitspraak van Cher zet mij aan het denken………….Hoe leef ik als zigeunerin? Maakt mij nou een zigeunerin door hoe ik leef en doe in mijn dagelijks leven of maakt mij een zigeunerin omdat ik een Sinti ben?

Uhhhmmm I really get confused here Cherrrrrr! zweet, zweet het is al zo warm hier 😉

Nou ik kan jullie vertellen ik leef als een zigeunerin omdat ik een echte ben! Nou en hoe leef ik dan? Nou gewoon net als jullie! Niks romantisch met een woonwagentje reizen en elke avond kampvuur. NEE en mijn hobby is zeker niet stelen!

Ben ik dan dan wel anders dan de Gadje (niet zigeuners) ? Ja! Dat is iets wat ik niet kan verwoorden maar wat wel hoorbaar is in mijn vioolspel.

FB_IMG_1469439750265

 

Benieuwd hoe dat klinkt? Kom eens naar het optreden van Sintiromarus of boek Sintiromarus voor elke gelegenheid.

En wat Cher betreft: Hier mijn knipoog naar haar woorden “We leefden als zigeuners”.

Geef een reactie